Parròquia de Sant Eudald i Santa Parasqueva de Ripoll

El 25 de febrer es va celebrar “El Triomf de l’Ortodòxia”. En aquest diumenge totes les parròquies ortodoxes beneeixen les icones que els fidels han portat de les seves cases. El sacerdot també beneeix els assistents amb l’aspersori o hisop. (L’aspersori també rep el nom d’hisop, perquè antigament es feia servir un ramet de les branques i fulles de la planta de l’hisop, una planta petita i olorosa que es fa als prats secs de muntanya i que es prestava a ser apta per aspergir).

L’Arxiprest Joan aquest diumenge va celebrar en la Parròquia de Ripoll i va utilitzar aquest hispo, que té la història que ara expliquem:

edfedf

Adriana Oprea ens mostra l’hisop, fet per una familiar seva de Tirgu Neamt, Romania, que el sacerdot usa en els moments que beneeix als fidels i aspergeix l’aigua beneïda. Adriana ho va demanar a Rumanía per a la Parròquia de Sant Eudald i Santa Parasqueva, de Ripoll.
Aquest hisop decorat, que recobreix unes fulles d’alfàbrega, és característic d’aquest país. Generalment són les dones que ho teixeixen i així les fulles de la planta no es desfan. Les fulles de l’alfàbrega tenen la propietat de conservar durant molt temps una aroma agradable, fins i tot ja seques.

10070702_FY89VX71NK33