Festivitat de Santa Eulàlia i commemoració del 30 aniversari en el Patriarcat de Sèrbia

Concert “Resurrecció” Cor “Sant Simeó.” Mestra del Cor Nana Peradze.

Aquest mes de febrer, el dia 14, (1988-2018) es compleixen els 30 anys en què
l’Església Ortodoxa Espanyola està en la jurisdicció del Patriarcat de Sèrbia, amb las Seva Santedat el Patriarca Irineo i la seva Excel·lència Monsenyor Luka, bisbe d’Europa Occidental.

El dia 9 de feb20180209_182314rer, es va iniciar el primer acte de celebració de l’Aniversari, amb l’actuació del Cor  “Sant Simeó“, de la Catedral Sant Sava de París, en el Concert “Resurrecció”. La mestra de cor Nana Peradze, formant un quintet, van interpretar cants ortodoxos, bizantins, eslaus i georgians. El concert es va realitzar a l’Església romànica de “Sant Pau del Camp”, de Barcelona, amb notable assistència de públic.

En aquest acte van estar presents la seva Excel·lència, el Metropolita Monsenydavor Jovan (Vranishkovski), l’Arquebisbe de Ohrid i Metropolita de Skopje;  Monsenyor Ignatje, bisbe de Pozarevac-Branicevsko, i la seva Excel·lència Monsenyor Luka, bisbe d’Europa occidental que, -a causa del mal temps no va poder estar present-; l’Arxipreste Joan, Vicari General per a Espanya i Portugal i l’Arxipreste Martí, rector de la Parròquia de la Protecció de la Mare de Déu, de Barcelona, juntament amb sacerdots, diaques i fidels de la Eparquía de l’Església Ortodoxa del Patriarcat de Sèrbia, situats en la Península, en les Illes Balears, Illes Canàries i Occitània.

Van assistir gran nombre de representants de diverses comunitats cristianes, associacions culturals, i de drets humans, així com amics i familiars.
Va haver-hi representants del govern català, el director Sr. Enric Vendrell i la Sotsdirectora Sra. Isabel Escandell de la Direcció General  d’ “Afers Religiosos” de la Generalitat de Catalunya i la Sra. Lola López, comissionada per a la Diversitat i Interculturalitat, de l’Ajuntament de Barcelona.
dav
Les veus del cor de la Catedral de San Sava de París van omplir el recinte amb sonoritat nítida i de gran espiritualitat, donant a conèixer per a molts els cants religiosos de la tradició ortodoxa.