QUÈ SIGNIFICA SER MONJO? – conferència 27 de maig a les 19:45h, Barcelona

 

QUÈ SIGNIFICA SER MONJO?

a càrrec de Romilo Knežević,monjo del Monestir de Hilandar del Mont Athos

Dimecres 27 de maig a les 19:45h

Lloc: Carrer Aragó, 181 –Barcelona

Entrada gratuïta. Es prega confirmació: 659444764.

conferencia_romiloEl concepte actual de l’ésser humà i, per tant també, el del monacat reposa en una noció de Déu teista, que sent ésser perfecte no té necessitat de l’ésser humà. Aquest teisme és la principal causa de l’ateisme. Si Déu no té necessitat de l’ésser humà, aleshores l’única acció significativa per part nostre és la pregària per a la salvació. Així definim l’ésser humà, així és com el monjo, únicament és algú que prega per a la salvació”.

Romilo Knežević, és llicenciat i Mestre en Literatura comparada i Teoria de la literatura a la Universitat de Belgrad. Va començar els seus estudis de doctorat en teologia el 2010 a Balliol College,Oxford. El títol de la seva tesi – Llibertat segons Zizioulas i Nicolas Berdyaev-.

Anteriorment va treballar com periodista al diari “Politika” a Belgrad, durant 8 anys, amb articles, documental i best-sellers, sobre temes com el crim organitzat; els últims 4 anys va escriure sobre Turquia i l’Orient Mitjà. Ha publicat articles filosòfics i teològics, en prosa i poemes en anglès, grec, rus i serbi. Ha presentat conferències i seminaris a Oxford, a la Sorbona, Universitat d’Oslo i a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

Des de l’any 1998 és monjo en el monestir de Hilandar, el mont Athos, a Grècia i és l’encarregat de la biblioteca, de l’editorial i de la producció vídeo.