Ascensió de Nostre Senyor, Déu i Salvador, Jesús-Crist

Dijous 21 de maig: Ascensió de Nostre Senyor, Déu i Salvador, Jesús-Crist.

Celebració de la Divina Litúrgia:  06:30h

Parroquia Protecció de la Mare de Déu – C/Aragó, 181 – Barcelona

ascensionFets dels Apòstols,1,1-5

“En el primer llibre vaig explicar, Teòfil, tot allò que Jesús va fer i ensenyar des del començament fins al dia en què, havent donat les seves ordinacions als apòstol que per l’Esperit Sant s’havia triat, fou endut al cel. A ells també s’havia mostrat vivent després de la passió amb qui sap les proves apareixent-se’ls durant quaranta dies i parlant-los del regne de Déu”.

I, bo i trobant-s’hi reunit, els manà que no s’apartessin de Jerusalem, sinó que hi esperessin la promesa del Pare, “la qual heu sentit de mi; car Joan batejà amb aigua, però vosaltres sereu batejats amb Esperit Sant dintre no gaires dies”.

ascension_jerusalenEls deixebles van abandonar la Muntanya de les Oliveres que està en el camí que va” cap a Betània” i segons Sant Lluc, els deixebles van tornar a Jerusalem “amb gran alegria”. A l’esquerra d’aquest camí i en les faldes del cim, els cristians van fer construir en el s. IV una església que commemora l’Ascensió de Crist: una doble columnata rodejada d’una rotonda sense altre sostre que el cel, construïda al voltant de la roca on una devota llegenda distingeix la petjada del peu de “Jesús-Crist”. Del santuari, moltes vegades destruït i reconstruït al llarg dels segles, i restaurat pels creuats, que es van inspirar en els plànols primitius, no subsisteix en l’actualitat més que l’edifici central: de forma octogonal, integrat en una petita Mezquita que des d’aleshores està coberta amb una cúpula que anul.la el símbol. És un lloc molt visitat pels peregrins cristians.