MANIFEST DE REBUIG DEL GTER DE BARCELONA ALS ASSASSINATS DE PARIS

2015_0108_GTER-president-Guillem-Correa redu8 de gener 2015
El Grup de Treball Estable de Religions (GTER), del qual l’Església Ortodoxa en forma part, ens fa arribar un Manifest després de l’atemptat terrorista a França:

MANIFEST:

Davant l’atemptat que ha tingut lloc a París el 7 de gener del 2015, i a iniciativa de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya i la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, el GRUP DE TREBALL ESTABLE DE RELIGIONS (GTER) declara que:
•    Rebutja amb totes les seves forces els assassinats comesos a la redacció del setmanari ‘Charlie Hebdo’;
•    Manifesta que el veritable Islam és pacífic i no dóna cap suport ni empara cap acte de violència i encara menys  homicidis;
•    Vol continuar treballant a fi que no es malmeti la convivència social que gaudim a Catalunya entre les diverses religions i entre les religions i la societat. Totes les religions, enteses correctament, són factors de pau i convivència.
•    Vol fer arribar el condol a les víctimes i els seus familiars, i se sent proper en el seu patiment.

El GTER està treballant des de fa més de deu anys per diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència. I en aquest sentit, per aquest mes de gener, s’ha programat una jornada oberta a tothom sobre “La realitat de l’Estat Islàmic i les minories religioses al mitjà orient”.
El GTER està format per les comunitats religioses següents: l’Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l’Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s’integren les altres religions presents a casa nostra.
Més informació www.grupdereligions.org

Barcelona, 8 de gener de 2015

Comunitat Protestant            Comunitat Musulmana          Comunitat Jueva              Església Catòlica                Església Ortodoxa