Festivitat Comunitat Ortodoxa de Sant Mateu

Mateo Evangelista

Bilbao, 29 novembre 2014

En plena ciutat de Bilbao, en una sala d’una Escola de jesuïtes, la comunitat ortodoxa, allà existent, es reuneix per a pregar. El lector Nemanja, serbi, que va rebre l’ordre, a principis d’octubre d’aquest any en curs, en ocasió de la visita pastoral de Msr. Luka a Barcelona, és el starotza d’aquesta comunitat. Aquesta, és assistida regularment pel R.P. Pablo de la Parròquia de Sant Marc d’Irún i que se’n ocupa de les celebracions litúrgiques i actes sagramentals.

Aquest dissabte 29 de novembre 2014_11_30_Festividad San Mateo_2de 2014, l’Arxipreste Joan ha fet la seva visita pastoral, per a celebrar l’Ofici de Vespres i la seva Slava que està dedicada a Sant Mateu Apòstol i transmetre- los la benedicció del Bisbe Luka.

La senzillesa de l’entorn i la pregària de la gent que a ella acudeix comunitàriament, amb l’alegria de compartir junts la Divina Litúrgia i la pregària de les hores, fa que la Llum de Nostre Senyor resplendeixi damunt d’ella.

Per les pregàries de Sant Mateu

Senyor Jesús-Crist,

tingueu pietat de nosaltres. Amén.

2014_11_30_Festividad San Mateo_1

Visita Pastoral de l’ Arxiprest Joan

El diumenge 30 de novembre, l’ Arxipreste Joan, juntament amb el R.P. Pablo, rector de la Parròquia dedicada a San Marcos, han celebrat la Divina Litúrgia, commemorant la memòria del Sant Apòstol Andreu.

La benedicció de Monsenyor Luka va estar present en tots ells.

Aquesta comunitat reuneix ortodoxos de diverses procedències. La parròquia a més del seu rector, està assistida per l’acòlit Joaquim, que fa també les funcions de lector.

2014_11_30_Festividad San Mateo_52014_11_30_Festividad San Mateo_3

 

2014_11_30_Festividad San Mateo_6