Festivitat de Sant Nectari de Navata

NavataParròquia de Sant Nectari de Navata

El diumenge 23 de novembre 2014, (antic calendari) es commemorà la festivitat de Sant Nectari, en la parròquia de Navata /Girona.
Va presidir la Divina Litúrgia de Pontifical, Vladica Luka, juntament amb el rector de la parròquia, el Rv.P. Nectari; el Vicari General, l’ Arxiprest M. Rv. P. Joan, l’ Arxiprest M. Rv. P. Martí i el p. Josep Lluis. Al final de la Divina Litúrgia es compartí el dinar comunitari.
Sant Nectari d’ Egina,  el taumaturg (1846-1920).
Un sant del nostre temps. Mai ha deixat d’alegrar als fidels, pels molt miracles obtinguts per la seva intercessió.
No sense passar per situacions de gelosies i enveges que llançaven contra ell, l’anomenadNektarios 2a de les seves virtuts i carismes que havia rebut de Déu es va estendre per tota la regió i molts fidels, gents de tota condició anaven al seu encontre per obtenir consells, consolació i paternitat espiritual. Molts malalts obtenien la guarició i fins avui en dia.
Enmig d’aquestes activitats, S. Nectari va editar nombroses obres de teologia, de moral i d’història de l’Església. Citem: “La divina catequesi” “La immortalitat de l’ànima” “Oficis pels difunts” “La Mare de Nostre Senyor”, “Els Sants de Déu” “El manual del prevere”… entre d’altres. Va ser canonitzat, i el seu culte reconegut oficialment, en 1961, pel Patriarca Ecumènic. La seva tomba, en la illa d’ Egina, ha esdevingut un dels llocs de pelegrinatge més freqüentat del món ortodox.