(Català) IV Encontre Interreligiós Iberoamericà

Mèxic 26-27-28 Octubre 2014

2014_10_26_Encontre interreligios Iberoamerica_foto grup

El nostre Vicari Gral. M.R.P. Arxiprest Stavrophor Joan va portar la representació del nostre bisbe S.E. Mgr. Luka i de la nostra Església així com la representació de S.E. Mgr. Polikarpos Metropolita del Patriarcat de Constantinoble per tot Iberia, al IV Encontre Interreligiós Iberoamericà a la ciutat de Mèxic D.F., que precedeix a la reunió de Caps d’Estat d’aquests països els dies 26,27 i 28 d’octubre de l’any en curs. Com a membre del Geter, entitat co-organitzadora d’aquest esdeveniment, va presentar una ponència en torn a “La Contribució de les Comunitats de Fe a l’Educació i a la Cultura”.

2014_10_26_Encontre interreligios Iberoamerica_p Joan amb 2 sacerdots i 1 laicDuran la seva estancia en aquest país va ser interpel·lat en demanda d’ajut per varies delegacions ortodoxes presents en l’ Encontre, per establir col·laboració per rebre formació en llengua castellana i portuguesa per alguns dels seus clergues.

2014_10_26_Encontre interreligios Iberoamerica_p Joan amb sacerdotEs de destacar en aquest sentit la benedicció de S.E. Mgr. Antonio bisbe de Mèxic i Veneçuela del Patriarcat d’Antioquia i de S.E. Mgr. Alejo bisbe de Mèxic de la O.C.A.
A dia d’avui uns quants d’aquests clergues recomanats , segueixen ja algun dels cursos que administra la Fundació Ortodoxa amb la benedicció de S.E. Mgr. Luka i de S.E. Mgr. Amphilojie.