Programa de conferències, a la parròquia de Barcelona, per la seva festivitat

Els pròxims dies 3 i 4 d’octubre  tindran lloc en la “Parròquia de la Protecció de la Mare de Déu” les següents conferències, en motiu de la seva festivitat:

 

2014_10_03_Viatge a SerbiaDivendres 3 d’octubre 2014 a les 19:45h:

PELEGRINATGE A SÈRBIA:“La bellesa excepcional d’un llegat mil·lenari”

 

A càrrec de Pere Bosch i Maria Rosa Ocaña .

“En motiu del viatge a Sèrbia, que professor i estudiants de Teologia de l’escola de Barcelona van fer, es vol donar testimoni de la bellesa mantinguda a través dels segles, malgrat els avatars de la història: Incendis, destruccions, guerres, persecucions, aniquilacions…la Vida es sustenta gràcies a una gent que manté viva la pregària i fa que la bellesa resplendeixi com la perla preciosa que ens parla l’Evangeli. Els Monestirs envoltats de natura sorprenent, les icones, els cants sagrats, l’hospitalitat rebuda, la recepció del Patriarca Irinej, tot ens parla d’una lloança perpetua al Creador i una disposició ferma i plena d’una saviesa que el pelegrí capta com aliment que nodreix cos, ànima i esperit”. Us convidem a recórrer amb nosaltres un camí –fora de tota política especulativa- ple d’esperança i d’amor que els Amants de l’Art podran copsar a cada instant.

Dissabte 4 2014_10_04_Conferencia p Joand’octubre 2014  a les 10:00h

EL CONCEPTE D’ INTUÏCIÓ EN ELS ANCIANS

a càrrec de l’ Arxiprest Joan

…”Per descriure les funcions de l’Ànima Humana, els Ancians, prenen com a referència la seva experiència personal en primer lloc, les fonts i referències bíbliques en segon lloc i finalment no obliden les referències de la tradició hel•lènica. Llavors els noms “Part” i “funció” esdevenen sinònims…

L’Ànima Racional posseeix una funció facultativa de coneixement, desig i decisió. La funció o capacitat  lògica és l’Intel·lecte (Nous). Aquest permet comprendre lògicament les realitats sensibles, complementant els sentits físics que no fan més que percebre la realitat sota el seu aspecte sensible.

L’ Intel·lecte amb la seva acció lògica coneix els objectes de manera “discursiva”, i  analitzant….

Els Ancians, però, parlen d’un coneixement “Intuïtiu », immediat, directe que anomenem « sensació espiritual », que apareix en els graus de la Contemplació, de manera infusa, és a dir amb la participació de les Energies Increades”…