Presentació del vídeo “Santa Eulàlia de Barcelona vista amb els ulls de l’iconògraf”.


Amb motiu del cuaranta-i-unè aniversari del naixement de l’Església Ortodoxa de Barcelona i dels 25 anys que aquesta església es troba sota la protecció del Patriarcat de Sèrbia, baix l’omofori de Msr. Luka.

El 15 de febrer, a les 19:30h  tindrà lloc a la parroquia de Barcelona (carrer Aragó, 181) la presentació d’aquest vídeo.

Participaran com a ponents en Pere Bosch, la Mercè Poch, la Montserrat Paulí i la Maria Rosa Ocaña.

La intenció del vídeo és donar amb senzillesa i estimació el valor del martiri que va patir aquesta adolescent barcelonina del segle IV . Ho fem amb mirada propera, per allò que tenim més a l’abast i al mateix temps, amb una mirada que pot semblar un tant llunyana, pel testimoni donat per un sant i teòleg ortodox contemporani de Sèrbia, Sant Nicolau Vélimirovitch, que va ser l’autor d’un himne dedicat a la santa.

Les imatges fan un recorregut per la ciutat, seguint les petjades d’Eulàlia, i també a través de l’himne i de la icona que, en mans de l’ iconògraf, ens condueix a la contemplació d’una presència transfigurada, que ens vol parlar del mon diví.

Ens preguntem:

- Quin és el missatge que podem sostreure’n, després de tants segles?

- Quin és el llenguatge dels sants per l’home d’avui?

- Quin és el missatge per tos els qui pateixen en els nostres dies la tortura, les vexacions,els mals tractament, les humiliacions fins a la mort? …

Els Sants ens parlen de la Bondat i la Misericòrdia de Déu.

Us hi esperem!

Fraternitat de Santa Eulàlia de Barcelona –

Església Ortodoxa- Carrer Aragó,181 – Tel.659 444 764