20/11/202: Defunció de la seva Santedat, el nostre Patriarca Irinej.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es patrijarh_irinej21.jpg
Memòria Eterna!

Aquest matí, ha mort el nostre Patriarca Irienej, com a conseqüència de l’agreujament del seu estat, a causa de la malaltia del Coronavirus. Demanem al Senyor, el nostre Déu, que l’aculli en el Regne dels cels, allí on els sants gaudeixen del repòs.

Reproduïm la nota oficial de la web del Patriarcat www.spc.rs

“L’arquebisbe de Pec, metropolità de Belgrad-Karlovci i patriarca serbi (Gavrilovic) va reposar en el Senyor a l’Hospital Militar Covid “Karaburma” a Belgrad, el divendres 20 de novembre de 2020, a les 7.07 AM.
Tots els altres detalls sobre el funeral de La seva Santedat el Patriarca s’anunciaran aviat. Memòria eterna i Regne dels Cels!

Biografia breu:
Els seus piadosos pares Zdravko i MilijanaGavrilovic del poble de Vidova prop de Cacak – i amb ells tota la família sèrbia – van ser beneïts pel Senyor, el 27 d’agost de 1930, amb el naixement d’un fill home el nom de baptisme del qual era Miroslav. Va acabar l’escola primària al seu poble natal i l’escola secundària en Cacak i l’Escola Teològica en Prizren, Kosovo i Metohia. Després es va graduar en la Facultat de Teologia de Belgrad.

Després de completar el seu servei militar, va ser nomenat professor de l’Escola Teològica de Prizren, però abans d’acceptar el nomenament va rebre tonsura monàstica en el monestir de Rakovica, pel patriarca serbi Germán, rebent el nom monàstic de Irinej, a l’octubre de 1959. El Divendres Sant i Gran del mateix any, va ser ordenat hieromonje a l’església de Ruzica, Belgrad. Com a professor a l’Escola Teològica de Prizren, va passar alguns anys en estudis de postgrau a Atenes. Va ser nomenat director de l’Escola Monàstica del monestir de Ostrog en 1969, d’on va tornar a Prizren per a ocupar el càrrec de Director d’aquesta famosa Escola Teològica.

En 1974 va ser triat bisbe vicari del patriarca serbi amb el títol de bisbe de Moravica. Va ser triat bisbe de Nis en 1975.

Entronització del Patriarca
El 22 de gener de 2010, en la reunió de la Santa Assemblea de Bisbes de l’Església Ortodoxa Sèrbia, va ser triat Arquebisbe de Pec, Metropolità de Belgrad-Karlovac i Patriarca de Sèrbia.

Font: www.spc.rs