MISSATGE DE PASQUA PATRIARCA IRINEU

 

 

El Patriarca serbi Irineu ha adreçat la missiva tradicional de Pasqua, que es va celebrar el 15 d’abril segons els nou calendari, corresponent el 2 d’abril segons l’antic calendari.

La Resurrecció de Crist és la festa de les festes… el miracle de tots els els miracles i el do dels dons. La resurrecció confirma que l’home és creat per a l’eternitat, i no pas per la fugacitat, va dir a l ’inici de la missiva de Pasqua. El patriarca serbi recorda tot seguit a la gent que “ els nombrosos neguits, injustícies, desgràcies són més fàcils de superar, quan sabem que el Senyor és amb nosaltres… Ells ens consolarà, ens reforçarà i ens portarà a traves de la vida terrestre”. En la missiva de Pasqua el patriarca parla igualment de l’amor perquè el Crist ha dit “abraceu-vos els uns als altres” (St. Joan 15,17) i afegeix, que després d’això serà conegut que vosaltres sou els meus deixebles si teniu l’amor entre vosaltres” (Joan 13,35).

El Patriarca servi Irineu indica seguidament als creients com viure: Heus aquí el manament que el Crist ens ha deixat. Cap legislador, cap home savi d’aquest món no ha pogut inventar una llei més perfecta, clara, simple, útil i aplicable arreu. Aquesta llei és la base d ela vida, allà on no hi amor regna l’odi, el mal, el pecat, el caos, l’enveja, la venjança, la destrucció de la vida. Aquesta llei de Crist és accessible a tots: a l’educat i al no educat, al tic i al pobre, al vell i al jove”. miracles i el do dels dons. La resurrecció confirma que l’home és creat per a l’eternitat, i no pas per la fugacitat, va dir a l ’inici de la missiva de Pasqua. El patriarca serbi recorda tot seguit a la gent que “ els nombrosos neguits, injustícies, desgràcies són més fàcils de superar, quan sabem que el Senyor és amb nosaltres… Ells ens consolarà, ens reforçarà i ens portarà a traves de la vida terrestre”. En la missiva de Pasqua el patriarca parla igualment de l’amor perquè el Crist ha dit “abraceu-vos els uns als altres” (St. Joan 15,17) i afegeix, que després d’això serà conegut que vosaltres sou els meus deixebles si teniu l’amor entre vosaltres” (Joan 13,35).la missiva tradicional de Pasqua, que es va celebrar el 15 d’abril segons els nou calendari, corresponent el 2 d’abril segons l’antic calendari.

Un capítol particular en la missiva de Pasqua d’aquest any va ser dedicat a la família: Respecteu i guardeu la santedat del matrimoni cristià perquè és la base d’una família sana i honesta. L’avortament és el mal més gran d’aquest segle, com pesta que es propaga en el nostre poble. És horrible pensar que mig milió d’infants no nats són privats de la vida cada any, sense veure la llum del món.

El patriarca serbi Irineu deixa entendre al poble del Kosovo-Metoquia, de restar Fidel a llur religió ortodoxa en llur llar secular”. Adreçant el missatge de felicitació a l’ocasió de la festa cristiana, la més joiosa, el patriarca ha dit: “Vosaltres en la vostra terra, en la diàspora, així com totes les persones de bona voluntat siguin il•luminades pels raigs de la Resurrecció de Crist”. Finalment, el patriarca Irinej en el seu missatge adreça la salutació tradicional de Pasqua: El Crist ha ressuscitat, en Veritat ha ressuscitat!”.