46 anys d’Activitat Pedagògica

ACTIVITAT PEDAGÒGICA DES DE L’ANY 1972

davDurant els 46 anys d’existència, és a dir, des dels albors de l’Església (1972), en la primitiva parròquia “Santíssima Trinitat”, l’ Arxipreste Joan, va marcar l’inici de l’estudi a la comprensió de la Filosofia i Teologia Ortodoxa, que perdura fins el dia d’avui.

La majoria de les persones que assistien a les classes, a la petita església, del carrer d’Arnaldo d’Homs, barri de Vilaspiscina (Vila-piscis) no coneixien tan sols la Tradició Ortodoxa. El P. Joan mai ha deixat d’impartir classes i, una part d’aquestes persones, van conèixer la Tradició Ortodoxa, gràcies a l’ensenyament continuat que perdura actualment.

A través de la “Fundació Ortodòxia” que alberga l’Escola de Teologia “Sant Gregori Palamàs”, setmanalment s’imparteix formació pertinent. En l’actualitat, l’activitat és presencial, unes vint persones, a Barcelona i Online, activitat en la qual estan inscrites més de cent persones, de diferents països: Espanya, Portugal, França, Centre i Sud Amèrica. Recentment,  s’han incorporat ocupant diverses tutories: Jaume Puigdengolas Oriol, Enric Romea Roses i Joan Llàtzer García. Els Hieromonjos Serge  i Miquel  col·laboren en tasques de traducció de textos.

L’ Arxipreste Joan s’ha llicenciat en Teologia a l’Institut Ortodox de S2014-05-31 11.24.31aint Serge de París, anteriorment havia fet una llicenciatura a l’Institut de Saint Denys,  i ha cursat estudis a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Actualment és professor convidat a la Universitat Catòlica de Múrcia, a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i és professor del Màster “Diversitat religiosa” impartit per la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona.

L’Institut de Teologia Ortodoxa Sant Serge de París i el Seminari d’Estudis Eslaus de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, ​​són entitats amb les quals l’escola manté col·laboració.